Zomersalade

  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Een salade maken is een perfecte uitkomst voor een dagje makkelijk of gezond. Van salade als bijgerecht tot een frisse hoofdmaaltijd: de variaties zijn eindeloos!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 15 min.

  • 240 gram volkoren couscous
  • 100 gram spinazie (klein zakje)
  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 250 gr tomaten (Romaatjes of cherry)
  • 150 gr feta Apetina 50% less fat
  • bosje verse munt
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 sinaasappel (sap+rasp)
  • 1 citroen (sap+rasp)
  • 1 el honing of 1 el SweetLife Johannesbrood siroop (verkrijgbaar bij Jumbo)
  • 100 gr amandelen
  • 1 el extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat deze iets afkoelen met een theedoek op de pan.
  • Hak de amandelen fijn. Tip: doe ze in een gesloten plastic zakje of theedoek en hak ze fijn met een hamer of knoflookpers.
  • Snijd de kontjes van de wortel van de bosuitjes en doe deze weg. Snijd het overige witte en groene deel van de bosui in fijne ringetjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in fijne reepjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes, snijd de munt fijn, verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem in fijne reepjes.
  • Snijd de feta in dobbelsteentjes (blokjes).
  • Halveer de citroen en de sinaasappel. Pers beide uit en rasp de helft van beide schillen. Meng het sap en de rasp in een kommetje samen met 1 el olijfolie en 1 el honing of de SweetLife. Voeg peper naar smaak toe. Doe de dressing in een grote kom.
  • Voeg hieraan de couscous, amandelen, bosui, tomaat, komkommer, paprika, munt, appel, feta en spinazie toe.
  • Serveer de salade met partjes appel, sinaasappel, wat extra verse munt en gehakte amandelen erover. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Lunch Recepten

Geroosterde Tomatensoep

Tomatensoep is het allerlekkerste als deze van verse tomaten is gemaakt. Een makkelijk recept voor een heerlijk vers gemaakte tomatensoep...

Avondeten Recepten

Maisstoofpotje met nacho’s

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om...

Avondeten Lunch Recepten

Ravioli Spinaci

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert...

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...