Het aanbod

Investeer in jezelf! Samen beginnen we vandaag!

Groepscursussen

Duo Coaching

Personal coaching

Masterclass

Bedrijven Leefstijl Vitaliteit

(Gratis) Recepten

Welke aanpak past bij jou?

Healthy Habitz geeft je inspirerende nieuwe inzichten over voeding en verstevigt je veerkrachtigheid, zodat je terug in regie komt en voelt dat jij weer aan het roer staat. Met het eetplan leer je meteen lekker en gezond te eten. Het gaat niet alleen om ‘afvallen, gezond eten of sporten’. Je wilt immers ook leren om op gewicht te gaan blijven! Het gaat om gedragsverandering en daarbij een balans ontdekken die past bij jou.

Ook in-company aan te vragen

Naast onze cursussen bieden wij ook workshops aan bedrijven. Wil jij je personeel en je bedrijf kennis laten maken met. Het gaat niet om ‘afvallen, gezond eten of sporten’. Het gaat om gedragsverandering en daarbij een balans ontdekken die past bij jou.

Veelgestelde vragen

Je mag alles eten! Brood, pasta, rijst. Echt waar? Ja! Ook met pizza kun je afvallen. Het gaat allemaal om de juiste balans. Dat leer ik jou precies! Ik geef je strakke kaders vanuit de Schijf van Vijf. Zo leer je welke producten gezond zijn. Jouw voedingspatroon gaat vooral bestaan uit wat jij lekker vindt. Ik maak samen met jou de juiste balans: 40-70% koolhydraten, 20-35% vetten en 15-25% eiwitten.

Nee, absoluut niet. Met de vegetarische gerechten op website wil ik je uitdagen vaker eens vegetarisch te gaan eten. Waarom? Omdat het heel lekker is, gemakkelijk te bereiden en duurzaam voor onze planeet. Je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes of echte kipfilet gebruikt in een gerecht. Die keuze is altijd aan jou.

Iedereen kan meedoen. Je bepaalt namelijk zelf wat je lekker vindt, maar ook wat je wel en niet mag eten. Ik kijk met je mee of je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt en geef je daarin advies.

De cursussen worden altijd zowel op locatie aangeboden als online. Op maandagavond kun je deelnemen in Weert, locatie Keenterhart en op donderdagavond in Nederweert, locatie de Pinnenhof. Op woensdagavond geef ik de cursus online en kun je vanuit iedere plek in Nederland (en daarbuiten) deelnemen. Je hebt alleen een laptop en wifi nodig.

Ik leer je tijdens de cursus waarom bewegen en sporten belangrijk is. We doen geen sport in de cursuslessen zelf. Heb je een (medische) beperking, dan kun je niet altijd gaan sporten. Jij bepaalt wat mogelijk is en dat is helemaal okey. De grootste winst bij afvallen zit in jouw voedingspatroon.

HealthyHabitz werkt samen met 040FIT. Je kunt tijdens deelname aan de cursus 8 weken lang gratis, vrijblijvend onbeperkt sporten op één van hun locaties. Dit alles onder begeleiding van een professionele sportinstructeur. Lees hier meer informatie over hun aanbod en de locaties.

De vraag is eerst ‘Waarom eet je koolhydraatarm’? Elk type dieet waarin je minder energie binnenkrijgt dan je gebruikt, zal zorgen voor gewichtsverlies. Dit geldt dus ook voor een koolhydraatarm dieet waarbij je minder calorieën inneemt dan je lichaam verbruikt. Op de lange termijn zorgen koolhydraatarme diëten niet voor meer gewichtsverlies dan diëten hoger in koolhydraten.

De HealthyHabitz methode werkt met de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het bevat vijf vakken met producten die je dagelijks nodig hebt. Het is niet specifiek gericht op koolhydraatarm eten, maar het biedt wel handvatten om gezond en gevarieerd te eten. Koolhydraten zijn hier een essentieel onderdeel van. Tijdens de cursus leer ik je waarom.

Voor veel mensen is het in de praktijk weer wennen dat ze gewoon brood mogen eten en ook ervaren dat ze ermee afvallen. Het vertrouwen in koolhydraten krijg je terug tijdens de cursus.

Leefstijlverandering is gedragsverandering. Veel mensen hebben al een groot deel van hun leven allerlei dieten gevolgd en weten inderdaad al veel over gezonde voeding. Vaak weet je echter niet meer wat nu waar is en wat niet waar. Er wordt zoveel gezegd en geschreven. Wat moet je nu geloven?

Tijdens de cursus leer ik je waarom bepaalde voedingsstoffen essentieel zijn en hoeveel je ervan mag en ook moet eten om goed voor je lichaam te zorgen. Met beeldende verhalen en de achterliggende wetenschappelijke theorie geef ik je precies die duidelijkheid die je nog mist.

Succesverhalen vertellen zichzelf

Succesverhalen

Daphne -16 kg

Je bent jong, houdt van borrelen, stappen en gezelligheid. Deze combinatie deed ik erg graag. Vorig jaar zomer ging ik...

Succesverhalen

Ria -16 kg

Jij hebt me op het goede pad gezet en ik voel me super goed dankzij jou.. Ria vroeg aan mij...

Succesverhalen

Miranda -24 kg

In maart 2022 ging bij mij de knop om! Na de lock down in februari werd ik verrast met een...

Succesverhalen

Maartje -8,5 kg

Dit jaar heb ik mezelf met mijn verjaardag de ‘in 8 weken cursus’ cadeau gedaan. En daar stond jij! Vol...