Bloemkoolpizza

  • Avondeten
  • Recepten

Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem zit 37% bloemkool verwerkt. Het is mijn favoriete bodem. Heerlijk zoet en crunchy. Kids love it! Er zijn talloze combinaties mogelijk. Ontdek het zelf!

Ingrediënten:

Recept voor 2 personen

Bereiding: 30 min.

  • Magioni Bloemkool pizzabodem (2 stuks in verpakking) of huismerk Lidl Bloemkool pizzabodem
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 1/4e courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 tomaat of 6 snoeptomaatjes
  • 1 zakje rucola sla
  • 1 blik of pakje passata (tomatensaus)
  • 50 gr geraspte 30+ kaas of geraspte mozzarella
  • òf 100 gr Apetina witte kaas 50% less fat
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was en snijd alle groenten fijn.
  • Doe 200 ml van de passata in een schaaltje. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Voeg gemalen peper en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Roer door. Houd je van pittig? Voeg dan ook 1 el sambal toe.
  • Verwarm de pizzabodems 2 minuten voor.
  • Haal ze eruit. Bestrijk ze eerst met de tomatensaus en garneer ze met groenten naar keuze.
  • Verkruimel als topping de Apetina erover of gebruik geraspte kaas. Garneer met nog wat Italiaanse kruiden en plaats de pizza’s 8-10 minuten in de oven. Bestrooi met rucola. Et voilà!

Voedingswaarde per bereide pizza (met 30+ kaas):

  • Kcal: 586
  • Eiwit: 27,4 gram
  • Koolhydraten: 90,4 gram
  • Vet: 10,5 gram
  • Vezels: 11,5 gram

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Lunch Ontbijt Recepten Tussendoortje

Gezonde wafels recept

Creëer een heerlijk verwenmomentje als ontbijt of tussendoortje met deze gezonde wafels! Ook heerlijk als after workout proteïne snack. Je...

Avondeten Recepten

Maisstoofpotje met nacho’s

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Geroosterde pompoen met groenteschijf

Met zijn nootachtige en zoete smaak is pompoen een veelzijdige groente, die zowel in hartige als zoete gerechten kan. Vandaag...