Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert Hein is een glutenvrije pasta op basis van 20% maismeel. De spekjes van Vivera passen perfect bij de combinatie van alle smaken. Easy peasy does it!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 20 min.
- 3 pakken AH Ravioli agli Spinaci (750 gram)
- 1 gele ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram verse spinazie
- 250 gram romaatjes
- 1 pak Vivera plantaardige spekjes (175 gram)
- 1 pakje AH Haver keuken (200 ml, plantaardige kookroom)
- 120 gram 30+ kaas geraspt
- 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
- verse peterselie
- olijfolie traditioneel
- olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn.
- Gebruik een koekenpan. Verhit een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook. Bak 3 minuten op laag vuur.
- Roerbak de vega spekjes 4 minuten mee.
- Snijd de tomaatjes door de helft en voeg toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden en peper toe naar smaak.
- Voeg de havermelk toe en verwarm rustig mee.
- Kook de ravioli 3 minuten en giet af. Roer voorzichtig 2 eetlepels olijfolie extra vergine door de ravioli.
- Roer de spinazie door pastasaus met spekjes in de koekenpan. Door de warmte krimpt de spinazie.
- Serveer de ravioli met de saus, geraspte kaas en wat fijngehakte peterselie. Et voilà!
Eet smakelijk!