Dit bananenbrood heb je supersnel in de oven staan. Hij is gevaarlijk lekker, want deze wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en workout snack! Met dit recept gooi je jouw bruine bananen vanaf vandaag nooit meer weg!
In dit recept gebruik ik de Sweetlife Johannesbroodsiroop. Een licht zoete siroop met een lagere glycemische index en lagere caloriewaarde dan honing. De Sweetlife johannesbroodsiroop vind je online bij Picnic en www.puurmieke.nl
Ingrediënten:
Recept voor 1 brood (14 plakken)
Bereiding: 60 min.
Keuken: 1 vel bakpapier, cakeblik, beslagkom
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 el Sweetlife johannesbroodsiroop
- 25 gram ongezouten noten (pecan, walnoot, amandel of hazelnoot)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Prak de bananen met een vork fijn tot een papje.
- Doe het bananenpapje in een beslagkom.
- Voeg de eieren toe en roer door.
- Voeg het amandelmeel toe, de kaneel en de johannesbroodsiroop toe. Roer het beslag goed door met een lepel.
- Voeg het zakje bakpoeder toe. Roer nogmaals goed door.
- Verkruimel de noten en roer de helft door het beslag. Bewaar de andere helft.
- Maak een prop van het vel bakpapier, vouw hem weer uit en doe hem in het bakblik. Bedek de randen.
- Giet het beslag in het bakblik. Gebruik de lepel om de kom leeg te schrapen.
- Strooi de andere helft van de noten over de het beslag.
- Bak het bananenbrood 55 minuten in het midden van de oven. Til het brood uit het blik en laat een uur afkoelen op een rooster, met het bakpapier er nog omheen. Et voilà!
Voedingswaarde per plak
- Kcal: 122
- Eiwit: 4,7 gram
- Koolhydraten: 7,4 gram
- Vet: 7,8 gram
- Vezels: 1,8 gram
Eet smakelijk!