Bobotie

  • Avondeten
  • Recepten

Bobotie is een heerlijk gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken en je maakt hem in een handomdraai zelf! Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van smaken!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 35 min.

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 winterpeen
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groene appels
  • 1 el verse gember (geraspt)
  • 350 gram Vivera kruimgehakt (2 bakjes)
  • 3 eieren
  • 1 snee brood
  • 100 gram rozijntjes
  • 250 ml halfvolle melk
  • 125 gram crème fraîche light
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 tl kurkumapoeder (geen kurkuma in huis, gebruik dan kerrie)
  • 1 tl kaneel
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet 50 ml melk over het sneetje brood en laat intrekken.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze fijn.
  • Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de appel in blokjes.
  • Kook de sperziebonen 10 minuten voor en giet af.
  • Verwarm in een koekenpan de olie en fruit ui en knoflook 2 minuten, voeg hierna de wortel toe. Bak 3 minuten mee. Voeg hierna het gehakt, de gember, de kurkuma, kaneel en peper toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten.
  • Schep de appelblokjes, de rozijnen, de sperziebonen en de crème fraîche door het gehakt.
  • Klop de eieren los met 200 ml melk. Roer samen met het sneetje brood door het gehaktmengsel, roer goed door en zet het vuur uit.
  • Doe alles in een ovenschaal, garneer met stukjes appel en kaneel.
  • Plaats 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen verpakking. Giet af en laat de pan met deksel staan.
  • Serveer de bobotie met de rijst. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Lunch Recepten

Zomersalade

Een salade maken is een perfecte uitkomst voor een dagje makkelijk of gezond. Van salade als bijgerecht tot een frisse hoofdmaaltijd:...

Avondeten Recepten

Ravioli Spinaci

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert...

Avondeten Recepten

Vegetarische Kapsalon

De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat...

Avondeten Recepten

Maisstoofpotje met nacho’s

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om...