Bobotie is een heerlijk gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken en je maakt hem in een handomdraai zelf! Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van smaken!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 35 min.
- 400 gram sperziebonen
- 1 winterpeen
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groene appels
- 1 el verse gember (geraspt)
- 350 gram Vivera kruimgehakt (2 bakjes)
- 3 eieren
- 1 snee brood
- 100 gram rozijntjes
- 250 ml halfvolle melk
- 125 gram crème fraîche light
- 100 gram zilvervliesrijst
- 2 tl kurkumapoeder (geen kurkuma in huis, gebruik dan kerrie)
- 1 tl kaneel
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet 50 ml melk over het sneetje brood en laat intrekken.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze fijn.
- Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de appel in blokjes.
- Kook de sperziebonen 10 minuten voor en giet af.
- Verwarm in een koekenpan de olie en fruit ui en knoflook 2 minuten, voeg hierna de wortel toe. Bak 3 minuten mee. Voeg hierna het gehakt, de gember, de kurkuma, kaneel en peper toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten.
- Schep de appelblokjes, de rozijnen, de sperziebonen en de crème fraîche door het gehakt.
- Klop de eieren los met 200 ml melk. Roer samen met het sneetje brood door het gehaktmengsel, roer goed door en zet het vuur uit.
- Doe alles in een ovenschaal, garneer met stukjes appel en kaneel.
- Plaats 15 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen verpakking. Giet af en laat de pan met deksel staan.
- Serveer de bobotie met de rijst. Et voilà!
Eet smakelijk!