Weg met jouw suikerbehoefte, gebruik deze 3 tips.

  • Blog

Het wordt ons als mens niet gemakkelijk gemaakt om verleidingen te weerstaan. Loop je de supermarkt of de benzinepomp binnen, dan kijken de verleidingen jou al aan! “Twee halen, één betalen..” En met een beetje pech, ruik je de vers afgebakken appelflappen.. Oei, dat is lastig te weerstaan. Ik snap jou wel. Ik kan je gelukkig één ding vertellen, je bent volledig normaal als je hier moeite mee hebt. Het is juist de omgeving, anno 2021, die niet meer normaal is.

Terug in de tijd

In de tijd van onze voorouders waren er geen supermarkten. Zij waren jagers en verzamelaars. Het was fysiek hard werken met ook dagen erbij zonder voedsel. Toch hadden zij toen al een

voorkeur voor zoet, want zoet was schaars in de natuur. Dus ja, als het er dan een keer was, was het heel erg bijzonder en het leverde snelle energie! Na het eten van suiker werden zij (en wij nu dus ook nog) door onze hersenen beloond door het vrijlaten van het stofje dopamine. Dat geeft een plezierig en voldaan gevoel en zorgt ervoor dat je er meer van wilt hebben. Herken je dit gevoel?

Hoe kom je nu van die grote behoefte aan suiker af?

Simpel! Draai het om, en minder je suikerinname! 3 tips!

Minder toegevoegd suiker tijdens jouw ontbijt.

Vervang bijv. gesuikerde ontbijtgranen door een muesli met daarbij wat noten en vers fruit. Vervang zoet broodbeleg door plakjes aardbeien, banaan of appel.

Minder toegevoegd suiker tussendoor.

Vervang koekjes, chocolade en snoep door vers(e) groente en fruit zoals snacktomaten, worteltjes en appels. Vervang frisdrank en vruchtensap door water, of koffie en thee zonder suiker. Vervang gebak door een volkorenboterham, knäckebröd of rijstwafel.

Minder toegevoegd suiker tijdens jouw avondeten.

Vervang kant-en-klare dressing door zelfgemaakte dressing op basis van olie of azijn. Vervang ketchup of een kant-en-klare pastasaus door een zelfgemaakte saus op basis van gezeefde tomaten. Vervang appelmoes door vers fruit. Vervang suikerrijke toetjes en pudding door yoghurt zonder toegevoegde suikers.

Wat verander jij vanaf vandaag?

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Bloemkoolpizza

Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem...

Lunch Ontbijt Recepten

Pannenkoekjes met kwark

Wil je voor ontbijt of lunch nu eens heerlijk en gezond uitpakken? Dan maak je grote fans met deze gezonde...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Vegetarische Kapsalon

De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat...