Spaanse aardappeltortilla

  • Avondeten
  • Camping-recepten
  • Recepten

Een gerecht dat typisch is voor de Spaanse keuken. En ook nog eens een simpele, gezonde maaltijd voor het hele gezin. Dat wordt een relaxt avondje. Lekker voor het avondeten met een salade ernaast of als tapas in kleine puntjes bij de borrel!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 20 min.

Benodigdheden: 1 of 2 koekenpannen met deksel

  • 600 gram aardappelschijfjes (1 zak uit koeling, voorgegaard)
  • paprika mix trio: 3 paprika’s kleur naar keuze
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 150 gram mais (klein blikje)
  • 8 eieren
  • peterselie
  • zonnebloemolie

Salade voor erbij, bijv. gemengde sla, snacktomaatjes, komkommertjes met een dressing van olijfolie, balsamico en appelazijn.

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui fijn. Was en snijd de prei in fijne ringen. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Doe de mais in een vergiet en spoel af.
  • Pel en snipper de ui fijn. Was en snijd de prei in fijne ringen. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Doe de mais in een vergiet en spoel af.
  • Verhit 4 el zonnebloemolie in een grote koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is.
  • Voeg de aardappels toe en bak circa 7 minuten.
  • Klop intussen de eieren los in een grote kom en doe er een snuf peper bij. Voeg de aardappels eraan toe en meng goed door.
  • Bak nu de ui, paprika, prei even kort 3 minuten in de pan en voeg als laatste de mais toe. Zet vuur uit. Voeg de groenten toe aan het aardappelmengsel en meng goed door.
  • Je verdeelt nu het eiermengsel over twee koekenpannen of één grotere pan. Heb je maar één koekenpan? Dan bak je er eerst één, houd hem warm in de oven (150 graden), wanneer je de tweede hierna bakt.
  • Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in 6 minuten gaar op laag vuur.
  • Als het ei gestold is, kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken. Je gaat hem nu omdraaien. Gebruik een groot rond bord om de tortilla om te keren en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
  • Garneer met peterselie. Serveer met een salade erbij. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...

Avondeten Recepten

Aardappelstoofpotje

Met een drukke week in het vooruitzicht is dit warme stoofpotje een heerlijke mealprepper! Maak hem een dag van tevoren....

Avondeten camping Recepten

Eenpans pasta parmezaan

Sta je op de camping of wil je weinig afwas thuis? Dan zeg je eenpansgerecht! Met de heerlijke frisse pijnboompitten...

Avondeten Lunch Recepten

Carpaccio van courgette

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. Een courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. Misschien denk je nu.. rauwe...