Caprese Kerstkrans

  • Avondeten
  • Kerst
  • Recepten

Ben je op zoek naar een heerlijk voor- of bijgerecht bij jouw kerstmenu of gourmet? Dan zit je met deze heerlijke salade caprese helemaal goed! Je serveert hem in kerststijl en zonder kerststress, want je maakt hem in een handomdraai!

Ik heb de honingtomaatjes van Looye gebruikt, lekkere zoete cherrytomaatjes, met een stevige bite.

Ingrediënten:

Recept voor 6 personen
Tijd: 20 min

Benodigdheden: hakmolen

  • 360 gram Looye Honing tomaten (2 bakjes)
  • 2 plantjes verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 300 gram Galbani Mozzarella Mini (2 zakjes)
  • 50 gram AH Grana Padano 32+ flakes
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 el balsamico azijn
  • 30 ml olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze kleuren.
  • Doe de pijnboompitten, knoflook, basilicumblaadjes (1 plant), kaas snippers en de olijfolie in de hakmolen en mix tot een gladde pesto. Voeg wat extra olijfolie toe als hij te droog is.
  • Verdeel de pesto in een ring over een groot rond bord.
  • Leg hierover lekker veel basilicumblaadjes (plant 2). Verdeel de tomaatjes (gehalveerd) erover. Leg de mozzarellabolletjes erop en maak af met wat balsamico azijn, een snuf peper en extra basilicumblaadjes (plant 2). Et voilà!

Voedingswaarde per persoon:

  • Kcal: 245
  • Eiwit: 13,6 gram
  • Koolhydraten: 4,4 gram
  • Vet: 18,8 gram
  • Vezels: 1,7 gram

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Maisstoofpotje met nacho’s

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om...

Ontbijt Recepten

Gezonde Granola

Ben je op zoek naar een heerlijk knappertje voor in je yoghurt? Zoek dan niet verder, want hierbij deel ik...

Blog

E-book – HealthyHabitz tips voor een energieker 2025

HealthyHabitz tips voor 2025 zodat jij meer balans en focus vindt in het nieuwe jaar Lieve jij, de wereld om...

Avondeten Recepten

Bloemkoolpizza

Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem...