Chicken tonight (homemade)

  • Avondeten
  • Recepten

De potten Chicken Tonight, wie kent ze niet? Met dit recept ervaar je hoe simpel je hem zelf kunt maken, zonder potjes. Ik verklap je alvast een geheimpje: hij is stiekem veel lekkerder!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 25 min.

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gele uien
  • 3 paprika’s
  • 140 gram tomatenpuree
  • 320 gram Vivera plantaardige kipstukjes (2 bakjes)
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 groot blik halve perziken op siroop
  • 70 gram Samasaya Toko pikante aardappel kroepoek (1 zak), verkrijgbaar bij AH

Alternatief: kleine zak huismerk of Conimex kroepoek

  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • bosje verse peterselie
  • 4 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens aanwijzingen verpakking. Giet af en laat de pan met deksel staan.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel de knoflook en pers deze fijn.
  • Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verwarm in een koekenpan de olie en fruit ui en knoflook 2 minuten, voeg hierna de paprika toe. Bak 3 minuten mee. Voeg de kipstukjes, de kerriepoeder en de paprikapoeder toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het perzik sap toe.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Roer goed door en laat rustig opwarmen.
  • Snijd ondertussen de perzik in blokjes en voeg deze als laatste toe.
  • Serveer de home made chicken tonight samen met de rijst en kroepoek. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Chicken tonight (homemade)

De potten Chicken Tonight, wie kent ze niet? Met dit recept ervaar je hoe simpel je hem zelf kunt maken,...

Avondeten Lunch Recepten

Ravioli Spinaci

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert...

Lunch Ontbijt Recepten

Pannenkoekjes met kwark

Wil je voor ontbijt of lunch nu eens heerlijk en gezond uitpakken? Dan maak je grote fans met deze gezonde...

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...