Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij weer een maaltje gefikst. Dit wordt smullen!
In dit recept gebruik ik de Sweetlife Johannesbroodsiroop. Een licht zoete siroop met een lagere glycemische index en lagere caloriewaarde dan honing. De Sweetlife johannesbroodsiroop vind je online bij Picnic en www.puurmieke.nl
Ingrediënten:
Recept voor 4 personen
Bereiding: 40 min.
- 700 gram aardappelen
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 tomaten
- verse peterselie
- verse basilicum
- 350 gram Vivera kruimgehakt
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 100 ml halfvolle melk
- 800 ml passata (Mutti)
- 2 el Sweetlife johannesbroodsiroop
- Italiaanse kruiden
- Tafelgoud van Verstegen (dit potje staat bij de kruiden, vervanging van zout)
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke partjes en kook ze 15 minuten. Giet af.
- Stamp de aardappelen hierna fijn, voeg de melk hierbij toe.
- Pel en snipper de ui fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten.
- Voeg het gehakt, 2 tl Italiaanse kruiden en een flinke snuf tafelgoud toe. Bak 4 minuten.
- Voeg de passata, de 30+ kaas, de johannesbroodsiroop, een flinke hand gesneden verse peterselie en gemalen peper toe.
- Neem een grote ovenschaal of gebruik 2 kleinere. Schep de aardappelpuree op de bodem en verdeel gelijkmatig. Doe hier overheen de tomatensaus. Garneer met plakjes mozzarella, plakjes tomaat en wat vers gesneden basilicum en peper. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Et voilà!
Tip:
- Houd je van pittig? Voeg dat bij het bakken van het gehakt een eetlepel sambal toe!
Voedingswaarde per persoon:
- Kcal: 500
- Eiwit: 34,2 gram
- Koolhydraten: 51 gram
- Vet: 15,1 gram
- Vezels: 11,2 gram
Eet smakelijk!