Carpaccio van courgette

  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. Een courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. Misschien denk je nu.. rauwe courgette is dat wel lekker? Jazeker! Door de citroensap verandert de courgette iets van structuur en smaakt hij niet meer rauw. Laat je verrassen! Deze carpaccio is heerlijk zomers en licht en is daardoor een perfecte lunch of voorgerecht!

Ingrediënten

Recept voor 2 personen

Tijd: 10 min.

  • 2 kleine courgettes of 1 grote (300 gram)
  • ½ Cantaloupe meloen
  • 1 citroen
  • Klein zakje rucola
  • 20 gram Grana Padano flakes 32+ Albert Hein (bakje 80 gram) of andere geschaafde Parmezaanse kaas
  • 20 ml olijfolie extra vergine
  • Peper

Bereidingswijze

  • Schaaf lange dunne plakken van de courgette. Leg de plakken op het bord.
  • Snijd de Cantaloupe door midden, verwijder de pitten en de schil, snijd de meloen in fijne plakjes. Leg de plakjes op het bord.
  • Rasp eerst de hele citroen, pers hierna een halve citroen uit. Voeg het sap samen met 3 tl van de citroenrasp in een kommetje. Voeg de olijfolie en een flinke snuf peper toe en roer de dressing door.
  • Strooi de rucola en de kaas over de carpaccio.
  • Maak hem af door de dressing erover te besprenkelen en garneer met peper.

Tip

  • Heb je een keukenmachine of mandoline? Dan krijg je mooie gelijkmatige plakjes. Met de hand snijden kan ook, dan heb je alleen wat minder gelijke plakken.
  • Je kunt een aangesneden meloen tot 2 dagen in de koelkast bewaren mits ingepakt in huishoudfolie.

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Chicken tonight recept

De potten Chicken Tonight, wie kent ze niet? Met dit recept ervaar je hoe simpel je hem zelf kunt maken,...

Avondeten Lunch Recepten

Zomersalade

Een salade maken is een perfecte uitkomst voor een dagje makkelijk of gezond. Van salade als bijgerecht tot een frisse hoofdmaaltijd:...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten camping Recepten

Shakshuka

Shak-wat? Shakshuka is een oosters eenpansgerecht met eieren gestold in een groente-tomatensaus. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten wordt dit...