Carpaccio van courgette

  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. Een courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. Misschien denk je nu.. rauwe courgette is dat wel lekker? Jazeker! Door de citroensap verandert de courgette iets van structuur en smaakt hij niet meer rauw. Laat je verrassen! Deze carpaccio is heerlijk zomers en licht en is daardoor een perfecte lunch of voorgerecht!

Ingrediënten

Recept voor 2 personen

Tijd: 10 min.

  • 2 kleine courgettes of 1 grote (300 gram)
  • ½ Cantaloupe meloen
  • 1 citroen
  • Klein zakje rucola
  • 20 gram Grana Padano flakes 32+ Albert Hein (bakje 80 gram) of andere geschaafde Parmezaanse kaas
  • 20 ml olijfolie extra vergine
  • Peper

Bereidingswijze

  • Schaaf lange dunne plakken van de courgette. Leg de plakken op het bord.
  • Snijd de Cantaloupe door midden, verwijder de pitten en de schil, snijd de meloen in fijne plakjes. Leg de plakjes op het bord.
  • Rasp eerst de hele citroen, pers hierna een halve citroen uit. Voeg het sap samen met 3 tl van de citroenrasp in een kommetje. Voeg de olijfolie en een flinke snuf peper toe en roer de dressing door.
  • Strooi de rucola en de kaas over de carpaccio.
  • Maak hem af door de dressing erover te besprenkelen en garneer met peper.

Tip

  • Heb je een keukenmachine of mandoline? Dan krijg je mooie gelijkmatige plakjes. Met de hand snijden kan ook, dan heb je alleen wat minder gelijke plakken.
  • Je kunt een aangesneden meloen tot 2 dagen in de koelkast bewaren mits ingepakt in huishoudfolie.

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Lunch Ontbijt Recepten Tussendoortje

Gezonde wafels recept

Creëer een heerlijk verwenmomentje als ontbijt of tussendoortje met deze gezonde wafels! Ook heerlijk als after workout proteïne snack. Je...

Avondeten camping Recepten

Ovenschotel met gehakt

Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij weer een maaltje gefikst. Dit wordt smullen!...

Avondeten Recepten

Vegetarische Kapsalon

De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat...

Avondeten Recepten

Bloemkoolpizza

Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem...