De potten Chicken Tonight, wie kent ze niet? Met dit recept ervaar je hoe simpel je hem zelf kunt maken, zonder potjes. Ik verklap je alvast een geheimpje: hij is stiekem veel lekkerder!
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
Bereiding: 25 min.
- 2 teentjes knoflook
- 2 gele uien
- 3 paprika’s
- 140 gram tomatenpuree
- 320 gram Vivera plantaardige kipstukjes (2 bakjes)
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 groot blik halve perziken op siroop
- 70 gram Samasaya Toko pikante aardappel kroepoek (1 zak), verkrijgbaar bij AH
Alternatief: kleine zak huismerk of Conimex kroepoek
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- bosje verse peterselie
- 4 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens aanwijzingen verpakking. Giet af en laat de pan met deksel staan.
- Pel en snipper de uien.
- Pel de knoflook en pers deze fijn.
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
- Verwarm in een koekenpan de olie en fruit ui en knoflook 2 minuten, voeg hierna de paprika toe. Bak 3 minuten mee. Voeg de kipstukjes, de kerriepoeder en de paprikapoeder toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en het perzik sap toe.
- Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Roer goed door en laat rustig opwarmen.
- Snijd ondertussen de perzik in blokjes en voeg deze als laatste toe.
- Serveer de home made chicken tonight samen met de rijst en kroepoek. Et voilà!
Eet smakelijk!