Maisstoofpotje met nacho’s

  • Avondeten
  • Recepten

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om te dippen! Heerlijke kost voor deze herfstachtige dagen.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 25 min.

  • 2 bosjes bosui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram aardappelen
  • 2 takjes koriander
  • 2 grote wraps of 4 kleine wraps volkoren
  • 75 ml (5 el) halfvolle yoghurt
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 570 gram mais (2 potjes van 300 gr)
  • 375 gram kidneybonen (1 groot en 1 klein potje)
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smeer de wraps in met een beetje olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zeezout. Snijd iedere wrap in 8 puntjes.
  • Verdeel ze over een vel bakpapier op de bakplaat. Bak ze in 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat de mais uitlekken. Pureer de helft van de mais samen met de yoghurt met behulp van een staafmixer.
  • Snijd de kontjes van de bosuitjes en doe deze weg. Snijd het overige witte en groene deel van de bosui in fijne ringetjes. Zet een beetje van het groene deel apart.
  • Pel en snipper de rode ui fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, bosui en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en de gedroogde Italiaanse kruiden toe. Voeg de bouillon en de gepureerde mais toe. Kook 15 minuten op laag vuur door. Roer tussentijds.
  • Spoel de kidneybonen af onder stromend water.
  • Voeg de rest van de mais en de kidneybonen toe aan de stoof. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Hak de koriander grof en roer deze net voor serveren erdoor.
  • Garneer met de geraspte kaas en groene bosui ringetjes. Serveer de stoof met de nacho’s om te dippen. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Bobotie

Bobotie is een heerlijk gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken en je maakt hem in een handomdraai zelf! Laat je verrassen...

Blog

Jodium in voeding: zet deze producten op je boodschappenlijst

In Nederland zit weinig jodium in de bodem, waardoor je dit mineraal van nature ook minder terugvindt in onze voedingsmiddelen....

Avondeten Recepten

Pizza Wrap

Ik ben verliefd op Italië en dol op pizza! Heerlijk verantwoord pizza eten, kan dat? Ja! Deze variant is laag...

Avondeten camping Recepten

Eenpans pasta parmezaan

Sta je op de camping of wil je weinig afwas thuis? Dan zeg je eenpansgerecht! Met de heerlijke frisse pijnboompitten...