Maisstoofpotje met nacho’s

  • Avondeten
  • Recepten

Dit gerecht is een combinatie tussen een stoofpot en soep. Heerlijk stevig en rijk gevuld met home made nacho’s om te dippen! Heerlijke kost voor deze herfstachtige dagen.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 25 min.

  • 2 bosjes bosui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram aardappelen
  • 2 takjes koriander
  • 2 grote wraps of 4 kleine wraps volkoren
  • 75 ml (5 el) halfvolle yoghurt
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 570 gram mais (2 potjes van 300 gr)
  • 375 gram kidneybonen (1 groot en 1 klein potje)
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smeer de wraps in met een beetje olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zeezout. Snijd iedere wrap in 8 puntjes.
  • Verdeel ze over een vel bakpapier op de bakplaat. Bak ze in 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat de mais uitlekken. Pureer de helft van de mais samen met de yoghurt met behulp van een staafmixer.
  • Snijd de kontjes van de bosuitjes en doe deze weg. Snijd het overige witte en groene deel van de bosui in fijne ringetjes. Zet een beetje van het groene deel apart.
  • Pel en snipper de rode ui fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, bosui en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en de gedroogde Italiaanse kruiden toe. Voeg de bouillon en de gepureerde mais toe. Kook 15 minuten op laag vuur door. Roer tussentijds.
  • Spoel de kidneybonen af onder stromend water.
  • Voeg de rest van de mais en de kidneybonen toe aan de stoof. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Hak de koriander grof en roer deze net voor serveren erdoor.
  • Garneer met de geraspte kaas en groene bosui ringetjes. Serveer de stoof met de nacho’s om te dippen. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Pompoen ovenschotel

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoen, toch? Heerlijk te combineren en comfort food ten top! Ingrediënten Recept...

Avondeten Recepten

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij deze maaltijd op tafel. Dit wordt smullen!...

Avondeten camping Recepten

Shakshuka

Shak-wat? Shakshuka is een oosters eenpansgerecht met eieren gestold in een groente-tomatensaus. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten wordt dit...