Pannenkoekjes met kwark

  • Lunch
  • Ontbijt
  • Recepten

Wil je voor ontbijt of lunch nu eens heerlijk en gezond uitpakken? Dan maak je grote fans met deze gezonde pannenkoekjes! In een handomdraai op tafel en volop genieten!

Ingrediënten:

Recept voor 6 pannenkoekjes

Tijd: 10 min.

Recept in totaal = 410 kcal

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 el vloeibare bakboter
  • 50 gram kwark
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl Dr. Oetker Aroma Vanille (klein flesje)
  • 1 schaaltje diepvries fruit (doosje met blauwe bes en framboos)
  • Optioneel: verse munt

Bereidingswijze:

  • Prak de banaan met een vork. Doe de eieren, banaan, kwark, vanille aroma, kaneel en zelfrijzend bakmeel in een kom. Roer door.
  • Verwarm een eetlepel boter in een koekenpan, zorg dat de pan goed heet is.
  • Schep het beslag in de pan, ongeveer 2 ruime el per pannenkoekje. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je 2-3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
  • Wanneer je ziet dat de pannenkoek stolt, draai je hem om. Bak tot ze mooi bruin zijn.
  • Verwarm tussendoor in een steelpannetje het diepvriesfruit met een eetlepel water erbij. Roer goed door.
  • Serveer de pannenkoekjes met een topping van kwark, het warme fruit en eventueel wat verse muntblaadjes. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten camping Recepten

Shakshuka

Shak-wat? Shakshuka is een oosters eenpansgerecht met eieren gestold in een groente-tomatensaus. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten wordt dit...

Avondeten Recepten

Pompoen ovenschotel

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoen, toch? Heerlijk te combineren en comfort food ten top! Ingrediënten Recept...

Avondeten Recepten

Ravioli Spinaci

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert...

Recepten Tussendoortje

Glutenvrij Bananenbrood

Dit bananenbrood heb je supersnel in de oven staan. Hij is gevaarlijk lekker, want deze wil je niet alleen als...