Zoete aardappelburger

  • Avondeten
  • Recepten

Een knapperige burger die je in een handomdraai zelf maakt, vol textuur en smaak! Veel ingrediënten heb je gewoon al in huis en dat maakt deze burger niet alleen gemakkelijk en gezond, maar ook goedkoop. Een feestje in je mond samen met de home made tzatziki en ingelegde ui!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 25 min.

  • 4 harde broodjes volkoren
  • 400 gram kikkererwten (1 blik)
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 1 zak gemengde sla
  • 250 ml halfvolle yoghurt
  • 1 ei
  • 40 gram tarwemeel
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder (gedroogd)
  • 1 tl komijn (gedroogd)
  • bosje verse peterselie
  • (appel)azijn
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de ui in fijne ringen. Doe deze in een kommetje en met een flinke scheut azijn. Roer door en zet weg.
  • Pel de knoflook en pers deze fijn. Snijd de ½ komkommer doormidden en schrap met een lepel het zachte deel eruit. Rasp de komkommer. Neem een schaaltje en voeg de knoflook, komkommer samen met een snuf peper toe aan de yoghurt. Zet de tzatziki even weg.

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en doe ze in een grote kom.
  • Was de zoete aardappel en rasp hem met schil. Zorg dat je een volle mok hebt en voeg deze toe aan de kom.
  • Breek er een ei in.
  • Voeg 40 gram tarwemeel toe.
  • Voeg een flinke bos fijngesneden peterselie toe samen met de oregano, paprikapoeder en komijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Neem een vork en prak ¾ van de kikkererwten fijn.

  • Kneed met je handen het mengsel. Vorm 4 burgers. Bestuif rondom met nog wat meel.
  • Verwarm in een koekenpan de olie en bak ze goudbruin en knapperig in ongeveer 12 minuten.
  • Serveer de burger met de sla, tzatziki en de ingelegde rode ui. Et voilà!

 

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Lunch Recepten

Carpaccio van courgette

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. Een courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. Misschien denk je nu.. rauwe...

Avondeten camping Recepten

Eenpans pasta parmezaan

Sta je op de camping of wil je weinig afwas thuis? Dan zeg je eenpansgerecht! Met de heerlijke frisse pijnboompitten...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Bobotie

Bobotie is een heerlijk gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken en je maakt hem in een handomdraai zelf! Laat je verrassen...