Ik ben verliefd op Italië en dol op pizza! Heerlijk verantwoord pizza eten, kan dat? Ja! Deze variant is laag in calorieën, vezelrijk en maximaal van smaak! Het idee van de oorspronkelijke pizza is dan ook dat hij twee keer dubbelgevouwen moet kunnen worden, zonder dat hij breekt. De bodem hoort dus niet krokant, maar zacht te zijn. Laat deze pizza dat nu ook net hebben!
Ingrediënten:
Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min + 5 minuten oventijd
De keuze in wraps in de supermarkt is reuze, gezonde opties zijn:
- Huismerk AH: Tortilla volkoren wraps Medium (61 gram per stuk, 6 in verpakking)
Kcal per stuk: 175
- Huismerk Jumbo: Tortilla volkoren (61 gram per stuk, 6 in verpakking)
Kcal per stuk: 176
- Huismerk Lidl: Tastino volkoren (62 gram per stuk, 6 in verpakking)
Kcal per stuk: 178
- Santa Maria: Tortilla wraps M tarwe/volkoren (40 gram per stuk, 8 in verpakking)
Kcal per stuk: 112
Basis
- 4 wraps (2 per persoon)
- 100 gr passata (tomatensaus)
- 1 teen knoflook
- verse basilicum
- rucola (klein zakje)
Mozzarella wrap
- 65 gr mozzarella (helft van een grote bol)
- 50 gr cherrytomaten
- 1 ui
- een halve paprika
- 50 gr champignons
- handje rucola
Varieer met jouw wraps met toppings naar keuze! Denk bijvoorbeeld aan champignons, ui, aubergine en courgette, 30+ kaas, vlees (ham) of vis (tonijn).
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd alle ingrediënten in dunne reepjes of plakjes.
- Pers het teentje knoflook. Voeg de knoflook samen met een 1 tl Italiaanse kruiden toe aan de passata en roer door.
- Bak de wrap ongeveer 3 minuten voor zodat deze al een beetje knapperig is.
- Haal de wrap uit de oven en smeer deze licht in met passata, tot aan de randen
- Beleg je pizza met de topping naar keuze, bestrooi met peper en bak ‘m nog ongeveer 5 minuten
- Doe na het bakken de rucola en de basilicum er pas op. Et voilà!
Voedingswaarde mozzarella wrap (per stuk, wrap huismerk AH)
- Kcal: 281
- Eiwit: 14 gram
- Koolhydraten: 34 gram
- Vet: 10 gram
- Vezels: 7 gram
Buon appetito!