Met een drukke week in het vooruitzicht is dit warme stoofpotje een heerlijke mealprepper! Maak hem een dag van tevoren. Dit is 100% comfortfood.. Niet alleen lekker vullend, maar vooral ook heel gezond.
Ingrediënten:
Recept voor 4 personen
Tijd: 45 min
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- verse peterselie (fijngesneden)
- 2 takjes rozemarijn (rits blaadjes eraf en snijd fijn)
- 250 gram kastanjechampignons (in vieren gesneden)
- 2 wortels (plakjes)
- 1 courgette (halve plakjes)
- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 400 gram krieltjes (met schil, gehalveerd)
- 300 ml groentebouillon (minder zout meer kruiden van Maggi)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik linzen (420 gram)
- 200 gram quinoa (huismerk of Lassie)
- 2 laurierblaadjes (gedroogd)
- 2 tl sojasaus
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Was en snijd ter voorbereiding eerst alle groenten.
- Gebruik een kookpan met een dikkere bodem en deksel. Verhit hierin een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook zachtjes een paar minuten.
- Voeg de champignons en de sojasaus toe. Kruid met wat peper. Bak 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee.
- Voeg de aardappel, wortel, selderij, courgette, tomaten, rozemarijn, laurierblaadjes, groentebouillon en linzen toe. Roer door.
- Breng aan de kook. Laat hierna 30 minuten met de deksel op de pan op laag vuur zachtjes koken. Roer tussentijds een keer door.
- Kook ondertussen de quinoa volgens aanwijzingen verpakking.
- Serveer het stoofpotje met de quinoa en garneer met verse peterselie. Et voilà!
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 526
- Eiwit: 24 gram
- Koolhydraten: 74 gram
- Vet: 10 gram
- Vezels: 16 gram
Eet smakelijk!