Ravioli Spinaci

  • Avondeten
  • Recepten

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert Hein is een glutenvrije pasta op basis van 20% maismeel. De spekjes van Vivera passen perfect bij de combinatie van alle smaken. Easy peasy does it!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 20 min.

  • 3 pakken AH Ravioli agli Spinaci (750 gram)
  • 1 gele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram romaatjes
  • 1 pak Vivera plantaardige spekjes (175 gram)
  • 1 pakje AH Haver keuken (200 ml, plantaardige kookroom)
  • 120 gram 30+ kaas geraspt
  • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • verse peterselie
  • olijfolie traditioneel
  • olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn.
  • Gebruik een koekenpan. Verhit een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook. Bak 3 minuten op laag vuur.
  • Roerbak de vega spekjes 4 minuten mee.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en voeg toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden en peper toe naar smaak.
  • Voeg de havermelk toe en verwarm rustig mee.
  • Kook de ravioli 3 minuten en giet af. Roer voorzichtig 2 eetlepels olijfolie extra vergine door de ravioli.
  • Roer de spinazie door pastasaus met spekjes in de koekenpan. Door de warmte krimpt de spinazie.
  • Serveer de ravioli met de saus, geraspte kaas en wat fijngehakte peterselie. Et voilà!

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...

Avondeten Recepten

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Snel gemaakt en de oven doet de rest. In no time heb jij deze maaltijd op tafel. Dit wordt smullen!...

Avondeten Recepten

Vegetarische Kapsalon

De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat...