Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele pasta gerecht heb je enkel knoflook, kruiden, kaas en lekkere olijfolie nodig! Niet moeilijk en erg smaakvol. Viva l’Italia!
Ingrediënten:
Recept voor 4 personen
Bereiding: 15 min.
- 300 gram volkoren spaghetti
- 4 flinke tenen knoflook
- 1 rode peper
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram verse basilicum
- 75 gram Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Houd een kopje kookvocht apart.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn (gebruik geen knoflookpers).
- Snijd de rode peper fijn. Ik laat alles erin zitten, maar houd je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de zaadjes. Dat maakt hem mild.
- Verwarm 4 el olijfolie in een koekenpan. Zet het vuur laag. Fruit de knoflook 2 minuten en voeg dan de rode peper toe voor nog eens 5 minuten. Laat de smaken rustig in de olie trekken.
- Snijd ondertussen de peterselie en basilicum fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Voeg de pasta, het kopje kookvocht en de kruiden toe aan de olie in de koekenpan en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper, roer de Parmezaanse kaas er door. Bestrooi met nog wat verse kruiden. Et voilà!
Tips:
- Je kunt de pasta verder zo eten of je maakt er een heerlijke groene salade bij of je voegt een vegaschijf, vlees of vis toe. Alles kan!
- Heb je geen verse peper in huis? Dan kun je ook gedroogde chili vlokken gebruiken. 1 rode peper = 0,5 tl chilivlokken.
Voedingswaarde per persoon:
- Kcal: 435
- Eiwit: 17,8 gram
- Koolhydraten: 50,5 gram
- Vet: 16,7 gram
- Vezels: 5,7 gram
Eet smakelijk!