Champignonrisotto

  • Avondeten
  • Recepten

Dit gerecht is een  heerlijke eenvoudig te maken risotto die door de combinatie met bloemkoolrijst lager is in koolhydraten, laag is in vetten en boordevol vitamines (oa. A, B1, B2, B6, B11, C, E, K) en mineralen (oa. magnesium, kalium, ijzer).

Bloemkoolrijst is een eenvoudige manier om extra groenten en minder koolhydraten binnen te krijgen. Koop het kant-en-klaar of hak zelf een paar bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine. Het is niet alleen gezonder en sneller klaar, maar het geeft ook nog eens meer smaak, dus vervang de rijst eens in een recept!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Tijd: 20 min

  • 160 gr risottorijst
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 1 ½ groentebouillonblokje
  •  750 ml water
  •  2 gele ui
  • 2 teentje knoflook
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 600 spinazie (vers)
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 100 geraspte geitenkaas 30+ (of andere 30+ kaas naar keuze)

Bereidingswijze

  • Breng 750 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Zet het vuur laag.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer regelmatig tot de bouillon bijna is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Terwijl de risotto kookt maak je de champignons schoon en snijd je ze samen met de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de champignons tot ze goudbruin worden.
  • Als de champignons bijna klaar zijn zet zet je het vuur lager en voeg je de zongedroogde tomaatjes en spinazie toe. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, deze slinkt. Als de spinazie helemaal geslonken is zet je het vuur uit.
  • Zodra de risotto klaar is zet je het vuur uit en roer je er 50 gram geitenkaaskaas door. Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de bloemkoolrijst door de risotto.
  • Schep het champignon-tomaat-spinazie mengel door de risotto.
  • Garneer met de rest van de geitenkaas. Et voilà!!

Tip

  • Gebruik een kookpan met een dikke bodem en deksel die de warmte egaal verdeelt.

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Ontbijt Recepten

Gezonde Granola

Ben je op zoek naar een heerlijk knappertje voor in je yoghurt? Zoek dan niet verder, want hierbij deel ik...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Ravioli Spinaci

Mama eten we vanavond ‘kussentjes’? Ravioli zijn gevulde pastakussentjes en mijn kinderen zijn er dol op! De variant van Albert...

Recepten Tussendoortje

Glutenvrij Bananenbrood

Dit bananenbrood heb je supersnel in de oven staan. Hij is gevaarlijk lekker, want deze wil je niet alleen als...