Champignonrisotto

  • Avondeten
  • Recepten

Dit gerecht is een  heerlijke eenvoudig te maken risotto die door de combinatie met bloemkoolrijst lager is in koolhydraten, laag is in vetten en boordevol vitamines (oa. A, B1, B2, B6, B11, C, E, K) en mineralen (oa. magnesium, kalium, ijzer).

Bloemkoolrijst is een eenvoudige manier om extra groenten en minder koolhydraten binnen te krijgen. Koop het kant-en-klaar of hak zelf een paar bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine. Het is niet alleen gezonder en sneller klaar, maar het geeft ook nog eens meer smaak, dus vervang de rijst eens in een recept!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

Tijd: 20 min

  • 160 gr risottorijst
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 1 ½ groentebouillonblokje
  •  750 ml water
  •  2 gele ui
  • 2 teentje knoflook
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 600 spinazie (vers)
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 100 geraspte geitenkaas 30+ (of andere 30+ kaas naar keuze)

Bereidingswijze

  • Breng 750 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Zet het vuur laag.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer regelmatig tot de bouillon bijna is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Terwijl de risotto kookt maak je de champignons schoon en snijd je ze samen met de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de champignons tot ze goudbruin worden.
  • Als de champignons bijna klaar zijn zet zet je het vuur lager en voeg je de zongedroogde tomaatjes en spinazie toe. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, deze slinkt. Als de spinazie helemaal geslonken is zet je het vuur uit.
  • Zodra de risotto klaar is zet je het vuur uit en roer je er 50 gram geitenkaaskaas door. Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de bloemkoolrijst door de risotto.
  • Schep het champignon-tomaat-spinazie mengel door de risotto.
  • Garneer met de rest van de geitenkaas. Et voilà!!

Tip

  • Gebruik een kookpan met een dikke bodem en deksel die de warmte egaal verdeelt.

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Bloemkoolpizza

Guilty-free pizza eten in het weekend of gewoon op een doordeweekse dag! Ja, je leest het goed! In deze pizzabodem...

Avondeten Recepten

Vegetarische Kapsalon

De traditionele kapsalon is in 2003 is bedacht door een Rotterdamse kapsalon eigenaar die deze bestelling zo vaak deed dat...

Avondeten Recepten

Pizza Wrap

Ik ben verliefd op Italië en dol op pizza! Heerlijk verantwoord pizza eten, kan dat? Ja! Deze variant is laag...

Avondeten Recepten

Pompoen ovenschotel

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoen, toch? Heerlijk te combineren en comfort food ten top! Ingrediënten Recept...