Shakshuka

  • Avondeten
  • Camping-recepten
  • Recepten

Shak-wat? Shakshuka is een oosters eenpansgerecht met eieren gestold in een groente-tomatensaus. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten wordt dit gerecht traditioneel gegeten als ontbijt. Super gezond, want je kunt er zo veel extra groente aan toevoegen als je wilt. En lekker koolhydraatbewust!

Ingrediënten:

Recept voor 2 personen

Tijd: 20 min. Benodigdheden: hapjespan met deksel.

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 4 grote tomaten
  • 3 eieren
  • 40 gram geitenkaas 48+ (of feta of geraspte kaas, kies wat jij lekker vindt!)
  • 1 groentebouillonblokje (variant ‘minder zout’)
  • 1 (krul)peterselie plantje
  • 2 harde bruine broodjes
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de ui, de knoflook en de rode peper fijn (verwijder zaadlijst) en fruit deze 2 minuten op laag vuur.
  • Snijd de paprika (verwijder zaadlijst), de tomaten en een flinke bos van de peterselie fijn. Voeg deze toe in de pan.
  • Voeg 30 ml water, ¼ bouillonblokje en een flinke snuf peper toe in de pan, laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak 3 kuiltjes in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Verkruimel de (geiten)kaas over het geheel en dek de pan af met een deksel. Zet het vuur laag en laat de eieren in 8 minuten stollen.
  • Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de peterselie en serveer met het brood. Et voilà!

Voedingswaarde per persoon (met geitenkaas):

  • Kcal: 451
  • Eiwit: 20,1 gram
  • Koolhydraten: 39,4 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 7,3 gram

Eet smakelijk!

Deel dit stuk

Tips, informatie en meer

Avondeten Recepten

Champignonrisotto

Dit gerecht is een  heerlijke eenvoudig te maken risotto die door de combinatie met bloemkoolrijst lager is in koolhydraten, laag...

Avondeten camping Recepten

Spaghetti aglio e olio

Ik ben dol op knoflook en dit is toch echt mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken! Voor dit simpele...

Avondeten Recepten

Griekse traybake met sperzieboontjes

Ik lust er wel pap van: de sperzieboon! De Nederlandse sperzieboontjes zijn stiekem toch echt de lekkerste. Ze zijn nog...

Avondeten Recepten

Geroosterde pompoen met groenteschijf

Met zijn nootachtige en zoete smaak is pompoen een veelzijdige groente, die zowel in hartige als zoete gerechten kan. Vandaag...